Поверия: - Не събирайте трохи от масата...

Поверия:
- Не събирайте трохи от масата с ръка - на бедност е!
- Виж, ако ги бутате от масата, това си е на скандал с жената!
Младеж и девойка решили да се женят. Девойката била девствена. Направили сватбата, обаче през първата брачна нощ нещата не станали, а на другия ден младежа го взели в казармата. След няколко месеца младежа се обажда по телефона и казва, че ще си идва за една седмица в отпуска. Девойката междувременно била се лишила от девствеността си. Притеснила се тя, че нещата ще излязат наяве и отива при доктор - специалист по пластична хирургия.
Докторът я изслушал и казал:
- Има три варианта за решаване на въпроса с подновяване на Вашата девственост - първият е много прецизен и не остава никакво съмнение, той струва 1000 лева, вторият е не толкова прецизен но дава резултати, той струва 100 лева, а третият е елементарен, той струва 10 лева!
Понеже девойката нямала пари се съгласила на третият вариант. Свършил доктора работата и я пуснал да си ходи. Пристига си отпускарят и още от вратата се мята на жена си. Мъчил се така, мъчил се иначе, нищо не става, не може да отнеме девствеността на жена си. Както и да опитвал все не влиза.
На другата сутрин девойкат бясна тича отново при лекаря:
- Какво си направил бе, мошеник такъв?
- А ти за 10 лева какво очакваш да направя. За тази цена само ти завързах космите на възел!