Госпожо, подгответе съпруга си за...

- Госпожо, подгответе съпруга си за най-лошото!
- Докторе, ще умре ли?
- По-лошо. Повече няма да може да пие...
В една гора всички животни живеели мирно и щастливо, само заека бил нещастен, защото всеки ден вълка го опъвал. Заека търпял, търпял, но най-накрая му причерняло пред очите и отишъл да се оплаче на мечката:
- Бабо Мецо, моля ти се направи нещо, вече не се издържа, всеки ден се събуждам със стрх, защото знам, че вълка види ли ме на гъза ми лощо му се пише...
Мечката обещала, поговорила с вълка и той обещал, че само веднъж в седмицата ще се възползва с*ксуално от заека, заека си отдъхнал, казал си: "Веднъж в седмицата се издържа, не е като тормоза преди"
На следващия ден вълка видял на пътечката заека и го опънал, заека си отдъхнал: "Уффф, свърши се за тази седмица"
На другия ден обаче вълка пак срещнал заека и процедурата се повторила, заека възнегодувал:
- Вълчо, нали се разбрахме само веднъж в седмицата, нали затова са обещанията - да се спазват.
Вълк се почесал и му казал:
- Абе, пиши го за другата седмица...
На следващия ден се повторило същото, на по-следващия пак, един ден след известно време мечката се разхождала и видяла заека под едно дърво с цял куп тефтери пише, смята и пот се рони от челото му.
Мечката изненадана го попитала:
- Какво смяташ толкова зайко?
- Остави се баба Мецо - отговорил заека - Не стига, че всеки ден ме еб*т, ами и потънах в бумащина
Жена ми стоеше пред мен. Без да каже дума, тя взе и изпразни голям буркан от лютеница и започна да пълни изпразнения буркан с камъни до горе, камъни колкото топче за тенис на маса. После ме попита дали буркана е пълен.
Аз се съгласих, че е пълен. Тогава жена ми взе кутия с малки речни камъчета и ги изсипа в буркана. Тя разтърси леко буркана. Камъчетата, разбира се, се наместиха между по-едрите камъни. Тя ме попита дали буркана е пълен сега. Аз се съгласих - "да, пълен е". След което жена ми взе торбичка с пясък и започна да го налива в буркана, в резултат на което пясъкът запълни останалите празнини.
"А сега?" - попита тя, и продължи "Аз искам да признаеш, че това е твоят живот. Камъните са важните неща - семейството ти, жена ти, която те обича, здравето ти, децата ти - всичко, което е толкова важно за теб, че ако го изгубиш ще бъдеш съкрушен. Малките камъчета са другите неща, които имат значение, но в по-малка степен. Те представляват неща като работата ти, къщата ти и колата ти. Пясъкът е всичко останало. Малките неща - твоят Андроид, футбола, бирата, порното. Ако сложиш първо пясъкът или малките камъчета няма да има място за големите камъни. Същото става с твоя живот. Ако изразходваш цялата си енергия за малки неща, материални неща, няма никога да имаш място за нещата, които са истински важни.
Аз бях смаян... Толкова я обичам, но откъде щеше тя сега да вземе лютеница за сандвича ми?