Иванчо: - Марийке,ела да си играем...

Иванчо:
- Марийке,ела да си играем на ресторантьорство.
- Как се играе?
- Аз ще ти го сервирам, а ти ще го пробваш.
Добър ден, започва нашият репортаж от първата олимпиада в историята, в която няма да има допинг проби за спортистите. Да точно така. Няма да има допинг контрол. И така ...
- В скока на дължина 27 м скочи финландският спортист. Съвсем не лошо постижение за един шахматист.
- Тринадесет убити и шестнадесет ранени - това е резултатът в хвърлянето на чук.
- Канадският колоездач забрави велосипеда си на старата, но това не му попречи да финишира пръв.
- Току що на овчарски скок скочи Сергей Бубка. Зрителите с нетърпения очакват кога най-сетне ще се приземи.
- Копиехвъргачите днес осбено ни радват. Резултатите до сега - два свалени боинга и един Сергей Бубка.
- Накрая да отправим поглед към многобоя. Ето Българският състезател пробяга 1000 м и финишира пръв. Скача 3.50 м на височина с ножица. Грабва щангата, пробягва 300 м и финишира пръв. Оставя щангата. Шах, Мат и Гооооол. Господ пак е Българин - класираме се за втория кръг.
Знаете ли какво биха говорили във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как:

"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ.
Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."