На интервю за работа: - Колко езика...

На интервю за работа:
- Колко езика владеете?
- Три - руски, английски и френски!
- Кажете нещо на английски...
- Gutten Tag.
- Ама това е на немски?
- Ааа... значи, тогава - четири.
В ресторанта на хотела един клиент открива косъм в супата. Вдига на балон целия персонал - управителя, сервитьорите, готвачите и даже момчето, което изхвърля боклука, строени пред масата и той им крещи като фелдфебел. След стерсиращата ситуация на злощастния сервитьор, който го обслужвал, му се обадил колега и го помолил да поеме нощната смяна в румсервиза. Разнасяйки поръчките, младежът объркал стаите и без да иска влиза в една стая, в която същият клиент от обяд е заровил глава между бедрата на една млада мома и целува ли целува. - Ай сиктир, бе - втрещил се младежът - на обяд за един косъм орева света, а сега какво ще кажеш? Клиентът се обърнал и с невъзмутим и леко назидателен тон отговорил: - Виж какво, момче, всяко нещо трябва да си бъде на мястото. Знаеш ли какъв скандал ще вдигна, ако намеря тука фиде?
Двама студенти, добри приятели живели заедно в една квартира в центъра на София. Наемите обаче се вдигнали и двамата останали без една стотинка. В петък вечер както обикновено им се обикалят кръчмите по студентски град и трябва да измислят как да се сдобият с малко пари. Единия предлижил:
- Виж кво, имам един спаружен кренвирш! Отиваме в някоя кръчма, ядем, пием и накрая като дойде време за сметката, подаваш кренвирша през цепката на дънките, преструваме се, че ти правя свирка, сервитьора ни гони и не плащаме! Другия се съгласил!
И така тръгнали двамата. Планът проработил в първата кръчма, във втората, в третата. На излизане единия казал на другия:
- Приятел, чакай да ти кажа нещо!
Другия го прекъснал, с думите:
- После ще казваш, айде да влезем в тая кръчма!
Влезли те, там историята се повторила, след това посетили една дискотека и така до сутринта!
На връщане към общежитието единия се сетил за кренвирша и вика на другия:
- Абе приятел, дай да запазим кренвирша, че утре пак да излезем! Втория му отговорил:
- Преди когато ме прекъсна, всъщност исках да ти кажа, че изгубихме кренвирша, още след втората кръчма!!!