Из дневника на корнет Оболенски: "На...

Из дневника на корнет Оболенски: "На третия ден пристигнахме в градчето Н.
Изпихме всичкото шампанско и коняка в местната кръчма. Изебахме всичките модистки в заведението на мадам Жози, потрошихме стъклата на кметството.
Вчера изпихме всичкия самогон, кметството го изгорихме, от кръчмата и от заведението на мадам Жози са останали само стените, надупили сме светските дами и монахините.
Обаче днес сутринта в полка пристигна поручик Ржевски и настана един разврат..."
Запалих две клечки от ония миризливите, за да неутрализирам ароматите от днешното вилнеене из кухнята. Сега би трябвало наоколо да ухае на ашрам, в който атмосферата предразполага към медитация и спокоен сън, под звуците на чилаут и обгърната от благовония. Обаче вместо това си мирише на бардак в панелка, в който през фугите са нахлули миризмите от днешното меню на минимум два входа и са се смесили с работната атмосфера. Преобладават жасмин, сандалово дърво, пържени дробчета с лук, портокалова есенция, индустриален смог и чесън. Както биха го описали вещите аромаразбирачи - Връхни нотки: жасмин и сандалово дърво. Сърцевина: пържени дробчета, задушен стар лук, портокалова есенция, алдехиди. Базисни нотки: индустриален смог и чесън. Има и един деликатен шлейф от кисело зеле, който се усеща само като падне налягането и завали, а в момента си вали усърдно.