Полицай минавайки покрай витрина на книжарница...

Полицай минавайки покрай витрина на книжарница, видял вътре ˝Книга за логиката˝. Не се стърпял, влязъл и попитал: Какво е това Логика? Продавачката му отговорила: - Имате ли аквариум? - Да. - Значи имате рибки? - Да. - Вие сте зает човек и сигурно ги хранят децата ви? - Да. - Щом имате деца, значи имате и жена? - Да. - Значи не сте пед*раст. Ето това е логика. Доволен, полицаят отишъл на работа и още от вратата викнал: - Шефе, имаш ли аквариум? - Не. - Значи си пед*раст!
По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как:
"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото.
Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ. Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен отенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."