Прибира се мъжът вкъщи - бутилка...

Прибира се мъжът вкъщи - бутилка шампанско, цветя, бонбони... Жена му: - Скъпи, каква приятна изненада... Толкова романтично... Жалко, че днес ми дойде... - А бе вие да не сте се наговорили, бе!
Виц компилация от различните варианти.

Млад поп постъпва в селската църква и за първи път ще води литургия. Притеснил се и преди да започне литургията минал през месната кръчма и ударил няколко за кураж. На другия ден след литургията младия поп попитал стария какво мисли той за това как е минало. Ето какво му отговорил той:
- Ами чадо, като цяло добре се справи, но направи няколко дребни грешници.
1. В църквата се ХОДИ с расо, а не се лази по потник и къси гащета.
2. Миряните ги поздравяваш сдържано, а не викаш "Ко стаа пичове."
3. Виното символизиращо кръвта на Христо е, за да даваш на миряните по лъжичка, а не да се наливаш с него пред всички.
4. Тамяна в кандилото е за освещаване, а не за да го пушиш.
Като зарецитира библията:
5. Ева е дала на Адам ябълка, а не слива.
6. Кайн е убил Авел, а не го е таковал.
7. Мария е божията майка, а не "Оная пача" както и Христос е Син Божи, а не копеле майчино.
8. Христос е превърнал водата във вино, а не брашното в Кокаин.
9. Христос е изгонил търговците от храма, а не им е "Редил далавери."
10. И най-накрая литургията се завършва с "Амин", а не с "Ха наздраве."
Седи си един в луксозен ресторант и пие шампанско. На съседната маса интелигентно изглеждащ човек казва на келнера: - Моля, чаша Бордо реколта 1956 г. и испанско пиле с хрупкава коричка. Келнерът носи бутилка вино, отваря я, той опитва: - Добре! Носи пилето. Интелектуалецът поставя показалеца си в задника на пилето, помирисва го, облизва го: - Не, това не е испанско пиле! Отглеждано е до западната част на Лион и е хранено с отбрано жито, а аз поисках испанско. Сервитьорът се извинява, отнася пилето обратно. Готвачът е в шок. Носят от магазина ново пиле, по всички данни испанско. Готвят го и го поднасят на интелектуалеца. Той отново поставя пръст в задника на пилето: - Това не е испанско пиле, пилето е отглеждано на юг от Неапол и е хранено с отбрано просо, а аз си поръчах испанско пиле! Сервитьорът е в шок, връща пак пилето. Човекът от съседната маса вижда всичко и отива при интелектуалеца, хвърля му пачка зелено на масата и със сълзи на очите му казва с треперещ глас: - Братко, от детски дом съм! Кажи от къде съм родом!…