Една жена имала три дъщери.
Когато най-голямата се омъжила и се готвела да се премести при съпруга си майка и я помолила да и напише за интимния си живот.
След 2 дни пристигнало писмо в което имало само една дума: "Nescafe".
Майката отначало нищо не разбрала, но след това случайно се натъкнала на реклама във вестника на "Nescafe" – "Удоволствие до последната капка" – и много се зарадвала за
дъщеря си.
След това се омъжила средната дъщеря и майка ѝ отново я помолила за същото. След една седмица пристигнало писмо: "Benson & Hedges".
Майката започнала да търси във вестниците реклама за съответните цигари, намерила текста: "Extra Long, King Size" и отново се зарадвала.
Най-накрая дошъл редът на най-малката дъщеря, която след един месец изпратила писмо само с една фраза: "British Airways".
Майката намерила реклама на авиокомпанията и паднала в несвяст, прочитайки нейния текст: "Три пъти дневно, седем дни в седмицата, във всички направления".
1. Вие участвате в състезание и задминавате състезателят, заемащ втора позиция. Коя позиция заемате сега.
Отговор: Ако сте отговорили, че сега сте първи, определено грешите. Вие сте задминали втория състезател и сте заели неговото място, значи сега сте на втора позиция.

Опитайте да не объркате втория въпрос.
2. Вие сте задминалия последния състезател, на коя позиция се намирате?
Отговор: Ако сте отговорили предпоследен - отново грешите. Помислете. Как може да задминете състезателят, който е последен? Ако вие тичате след него, значи той не е последен. Отговор - това е невъзможно. Да не излезе, че използването на мозъка не ви е от силните страни.

Ок, все едно нищо не е било досега. Нищо не пишете и не ползвайте калкулатор, и помнете - трябва да отговаряте бързо. Вземете 1000. Добавете 40. Добавете още хиляда. Прибавете 30. Още 1000. Плюс 20. Плюс 1000. И плюс 10. Колко се получи?
Отговор 5000? Пак не е вярно. Правилният отговор е 4100. Опитайте да го сметнете с калкулатора.

Днес май не ви е ден. Но може пък да се получи с последния въпрос.
Бащата на Мери има пет дъщери: 1. Чача 2. Чече 3. Чичи 4 Чочо.
Въпрос? Как се казва петата дъщеря? Помислете бързо. Отговорът е малко по надолу.
Отговор: Чучу? НЕ! Разбира се, че се казва Мери. Прочетете още веднъж въпроса.